“A SKY LINE””

Oost West..

AMBACHT EN EMOTIE

Van den Berg skylinehorloges zijn authentiek en vertellen een verhaal over een stad, de emotie, de moderne techniek en het eeuwenoude horlogemakersambacht. In het horloge zit een verhaal van een stad verbeeld, met een miniatuur van een symbool of icoon van de stad. Een kunstzinnig gemaakt onderdeel, uitgevoerd in edelmetaal, maakt deel uit van het automatisch uurwerk.

SKYLINE

Wat het meest tot de verbeelding spreekt bij de skyline van ‘s-Hertogenbosch, de hoofdstad van Brabant, is de skyline in en om het horloge van de geliefde stad van de drager. Op de wijzerplaat staat subtiele, de skyline van ’s-Hertogenbosch, met in het midden de Sint Jan, een baken voor de omgeving en de trots van de stad. Opzij van de kast staat eveneens een deel van de skyline gegraveerd. Het horloge wordt opgeborgen in een lederen etui waarop de typische skyline is afgebeeld met het unieke serienummer van het horloge.

OORSPRONG

“SKY LINE s-Hertogenbosch”

Sint Jan, symbool en baken

Het pièce de résistance bevindt zich verborgen aan de achterzijde van het horloge. Daar is zichtbaar achter glas, een handgemaakt miniatuur van de mooiste Gotische kerk van Nederland, de basiliek Sint Jan, kunstzinnig gestileerd en uitgevoerd in vier soorten goud en zilver. Hét symbool en de icoon van de bourgondische stad ’s-Hertogenbosch.

Emotie

Doordat de skyline én het stadssymbool in het horloge verwerkt zitten, zal de drager zich ten alle tijden verbonden voelen met zijn thuis, waar ter wereld hij zich ook bevindt. Door deze bijzondere combinatie in het Skyline horloge samen te brengen, heeft Willem van den Berg de emotie die een stad te weeg brengt, op zijn geheel eigen wijze ambachtelijk zichtbaar gemaakt. Kunst en passie zijn tijdloos verenigd in een authentiek en exclusief horloge.

Levertijd in overleg: Omdat wij altijd kleine en gelimiteerde oplagen maken waaronder veel custommade horloges, zijn niet altijd alle modellen op voorraad of zijn soms uitverkocht.

EXCLUSIVE COLLECTION

Technical
Details

 • Mechanical self-winding movement
 • Caliber 2824-2 automatic & Date
 • Dial: Silver plated dial (yellow, rose and steel numbers)
  Case: 18 carats (750/1000) Yellow and rose gold, 18 carats (750/1000)
  Gold/Steel (Yellow and rose gold), Steel / Diameter 42 mm x 13 mm
 • All sapphire-crystal / Resistant to 30 m
  Strap: Alligatorleather, machine stiched like hand, black or blue
 • Garanty: 2 years
  Mark and Certification of: “de Nederlandes Gilde van Goudsmeden”

Contact Request for